Van liefhebber tot brouwer

Als de passie voor het drinken van bier niet meer voldoende is...

Geestrijken van de Kouter

De Geestrijken van de Kouter is een vriendengroep met passie voor lekkere bieren. Het is tevens ook de naam van onze VZW die het verspreiden van de Belgische biercultuur als doel heeft.

Om deze missie kracht bij te zetten ontwikkelden we een aantal bieren die allen voldoen aan onze hoge eisen. Bieren die we zelf graag drinken en blijven drinken.

Je kan ons ontmoeten op tal van evenementen en zullen er zelf ook een aantal organiseren. Hou onze evenementenpagina en onze facebook in de gaten!

De Geestrijken zijn:

Nico Henrioulle (uiterst links op de foto)

Nico is een muziek- en sportliefhebber. Passief volgt hij het voetbal en het wielrennen (een speciaalbiertje is dan zelden ver weg) ,actief loopt en fitnesst hij. Hij geniet ervan nieuwe bieren te proeven en Schotse whisky - vooral Islay - kan hem enorm bekoren. Maar zijn grootste passie is ongetwijfeld reizen, met een voorliefde voor de VS en Spanje.

Favoriete bierstijlen:  Zwarte (stout)bieren met een zeer uitgesproken karakter en bieren met een extreem kantje

Dirk Marcelis (tweede van links op de foto)

Dirk is de brouwer van de groep. Hij volgde in 2014 een brouwcursus en stortte zich met veel gedrevenheid op diverse boeken en artikels over de edele kunst van het bierbrouwen. Hij is een gepassioneerd liefhebber van speciale bieren, wijnen en gastronomie in het algemeen. Je zal hem regelmatig op een terras of aan de toog zien genieten van lekker gerstennat maar een goed getapte, frisse pint kan hem ook nog steeds bekoren.

Favoriete bierstijlen: Donkere, sterk gemoute bieren met flink wat alcohol.

Luc Mathues (derde van links)

Luc is sport en muziekliefhebber. Hij heeft in het verleden sporen achtergelaten als voetballer en later als trainer van de jeugd van VV Houtem. Hij is de bassist van Okselvocht en haalt ook voor andere groepen zijn basgitaar uit de kast. Hij is liefhebber van speciale bieren maar ook een pintje is zeker niet te min.

Favoriete bierstijlen: toegankelijke bieren, zowel blond, amber als donker.

Björn "Borza" Jacobs (tweede van rechts)

Björn was in het verleden al lid van heel wat vzw's en clubs: SP Heide Linter, VK Halewijn, KLJ Groot Orsmaal (ook leidinggevend), JH De Zwam (en tapper)... Ook was hij mede-organisator van vele lokale evenementen. Momenteel zit hij nog bij de Linterse whiskyclub Lintara en de Hagelandse BierGenieters. Het sociale engagement en het leren kennen van nieuwe producten past perfect binnen het concept van "De Geestrijken van de Kouter".

Favoriete bierstijlen: Zware donkere- en stoutbieren.

Jean-Marc Smits (uiterst rechts)

Jean-Marc (Jeanke voor de vrienden) is de zytholoog van onze bierfirma. Onder het motto "Wat de brouwer niet weet, weet de zytholoog en omgekeerd", is hij een welgekomen aanwinst.